Hotellerie Het Wapen
van Athlone

Aan de voet van de Posbank in het charmante dorp De Steeg ligt aan de Hoofdstraat 19 het mooie pand het voormalige “Het wapen van Athlone”. Sinds 2020 beter bekend als restaurant “La Maison Du Steeg”.

RIJKE GESCHIEDENIS

De oudste vestingen van Gelderland. Het mooie pand uit 1679 heeft een rijke geschiedenis. Het pand is in 1823 door de laatste graaf van Athlone Willem Gustaaf Frederik van Rheede grondig gerestaureerd.

Hotellerie Athlone is dichtbij de Hanzesteden Doesburg en Zutphen, winkelstad Arnhem, Burgers Zoo, het Openluchtmuseum, de Posbank en ons mooie Velp.

Het Wapen van Athlone

Vooral in het begin van de vorige eeuw tot in de late jaren van 1970 geniet het hotel/ pension/restaurant grote faam bij welgestelde familie, kunstenaars en schrijvers. De bekendste daarvan is natuurlijk dhr. Simon Carmiggelt die er zijn vaste kamer had en daar veel van zijn welbekende Kronkels heeft geschreven. Het pension/hotel werd medio 1980 gesloten en alleen het restaurant “Het wapen van Athlone” bleef bestaan tot januari 2020. 

Hotellerie met unieke kamers

Het voormalige hotel is omgedoopt tot Hotellerie Het Wapen van Athlone. Iedere kamer heeft zijn eigen unieke inrichting geheel in de stijl van La Maison.

De hotellerie beschikt over gratis parkeergelegenheid en tevens wordt u de mogelijkheid aangeboden om fietsen te huren. Hotellerie Athlone is gezien zijn ligging de perfecte uitvalbasis voor wandel- en fietsroutes denk aan de Veluwezoom, kasteel Middachten met zijn mooie allee of langs de IJssel. Ook bent u vanaf hotellerie Athlone dichtbij de Hanzesteden Doesburg en Zutphen, winkelstad Arnhem, Burgers Zoo en het Openluchtmuseum.

ONZE KAMERS

De Roze kamer

De Blauwe kamer

Nieuwsgierig naar alle kamers?

Of u voor uw rust komt of een meer actief verblijf, aan ons alles gelegen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en te verzorgen. Neem gerust een (in)kijkje in één van onze bijzondere thema kamers. Een hotellerie waar u zich met recht de koning te rijk voelt.