De omgeving van:
Het Wapen van Athlone

Hotellerie Athlone ligt strategisch gezien perfect als uitvalbasis voor verschillende activiteiten.

Kastelen en Landgoederen

Hotellerie Het Wapen van Athlone is een van de oudste vestingen van Gelderland. De omgeving is van de hotellerie is rijk aan bijzondere kastelen en mooi landgoederen.

Kasteel en Landgoed Middachten, 850 meter van Hotellerie het Wapen van Athlone, 10 minuten lopen.

Of u nou voor uw rust komt of een meer actief verblijf, aan ons alles gelegen om uw verblijf Is door zijn rijke geschiedenis en historie natuurlijk nauw verbonden aan hotellerie Athlone.
Kasteel en Landgoed Middachten is gelegen in de gemeente Rheden, tussen de Nationaal park de Veluwezoom en de Ijsselvalei. Middachten bied verschillende ontspanningsmogelijkheden, u kunt wandelen in de Kasteeltuinen. Ook worden hier regelmatig fairs en evenementen gehouden. Tijdens de Kerstopenstelling kunt ook het kasteel bezichtigen.

Tussen De Steeg en Ellecom, niet ver van het kasteel, ligt onderaan de helling van de Veluwerand het Faisantenbos, een bronbos dat gevoed wordt met kalkrijk kwelwater van de Veluwe. Dit gebied is rijk aan haar flora en fauna, denk hierbij aan het ijsvogeltje.

Kasteel en park Rosendael, 8,1 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 12 minuten rijden.

Kasteel Rosendael vlakbij Arnhem is al meer dan de zeven eeuwen oud en het is de voormalige residentie van de graven en hertogen van Gelre. Het landgoed is gebouwd voor 1314 door Graaf Reinoud I van Gelre. Bekend om zijn beeldschone landschapspark met natuurlijk de Bedriegertjes en de Schelpengrot. Zowel het park als het kasteel is te bezichtigen.

Kasteel Biljoen, 6,2 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 8 minuten rijden.

Kasteel Rosendael vlakbij Arnhem is al meer dan de zeven eeuwen oud en het is de Dit Dit Dit cultuur historische Edele huis is omstreeks 1530 deels gebouwd met materialen van het nabij gelegen Kasteel Overhagen. In 2008 gekocht door stichting Geldersch landschap-kastelen. Inmiddels particulier bewoond. Op het Landgoed Biljoen kunt lekker wandelen of fietsen, het kasteel is te zien maar niet open om te bezichtigen.

Beeld van Simon Carmiggelt en echtgenote Tiny, 400 meter van hotellerie het Wapen van Athlone, 5 minuten lopen.

In brons vereeuwigd door de Rhedense kunstenaar Wim Kuyl. Het beeld, tot stand gekomen door giften van de gemeente Rheden en het Cultuurfonds bouwfonds Nederlandse Gemeenten is 15 juni 1990 onthuld door Tiny Carmiggelt. Op 22 januari 2012 bleek dat dit beeld gestolen was. Op 25 januari werd het in schuren in de buurt teruggevonden, in ongeveer 100 stukken gezaagd.

Wim Kuijl restaureerde het beeld, financieel ondersteund door een speciaal daarvoor in het leven geroepen stichting. Het herstelde beeld werd op 23 januari 2013 ingehuldigd op de oorspronkelijke plek.

Huis Zypendaal, 14 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 17 minuten rijden.

Is gebouwd door de Arnhemse regenten familie Brantsen als buitenplaats tussen omstreeks 1762-1764. Deze familie bewoond het huis tot 1926. Het huis Zypendaal is beschikbaar om op eigen gelegenheid te bekijken of door een rondleiding te volgen. In het park Zypendaal kunt u wandelen en fietsen.

Landgoed beekhuizen, 7 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 9 minuten rijden.

Landgoed Beekhuizen ligt aan de westkant van Nationaal Park Veluwezoom, bij Velp. Je vindt er onder meer wandelpaden met stijlvolle bruggetjes, een spiraalpad tot bovenop een heuvel.

Foto: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Landgoed Heuven, 3,7 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 7 minuten rijden.

Heuven is een landgoed van ongeveer 100 hectare in de gemeente Rheden in Gelderland en maakt deel uit van het Nationaal Park Veluwezoom. Het heuvelachtige landgoed bestaat grotendeels uit bossen en landbouwgronden. In een van de voormalige boerderijen van het landgoed bevindt zich het Bezoekerscentrum Veluwezoom van Natuurmonumenten. Op het landgoed bevinden zich ook de manege “Midden-Heuven”, en de schaapskooi waar de Rhedense schaapskudde is gehuisvest.

NATUURGEBIEDEN
EN TIPS

Ontdek de mooiste plekjes en unieke fiets- en wandelroutes. Wij hebben een lijstje gemaakt met de meest bijzondere natuurgebieden, parken en hotspots.

Natuurgebieden

IJsselvallei
Posbank, 2,2 km van hotellerie Athlone, 7 minuten rijden
Herikhuizerveld
National Park Veluwezoom
Lathumse plas, 16 km van hotellerie Athlone, 16 minuten rijden
National Park De Hoge Veluwe

Uitjes:

De Spelerij – Uitvinderij, 10 km van hotellerie Athlone, 17 minuten rijden
Domein Hof te Dieren – Wijngaard, 8 km van hotellerie Athlone, 13 minuten rijden
Kröller Müller museum, 36 km van hotellerie Athlone, 34 minuten rijden
Hanzestad Doesburg
Hanzestad Zutphen
Dieren

Arnhem, 19 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 22 minuten rijden

Of u nou voor uw rust komt of een meer actief verblijf, aan ons alles gelegen om uw verblijf Arnhem heeft een bruisende binnenstad, hier kunt u leuk winkelen. Kijk bijvoorbeeld is bij de 7straatjes of het Modekwartier Klarendal. Ook is een bezoekje aan de Eusebiuskerk de moeite waard.

Het wijnmuseum, 11 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 16 minuten rijden.

Kasteel Rosendael vlakbij Arnhem is al meer dan de zeven eeuwen oud en het is de Maak in het museum kennis met alle aspecten die behoren bij de wijnbeleving. Prachtige historische wijnkelders. Het museum is te bezoeken op zaterdag of op afspraak. Het is ook mogelijk om een wijnproeverij te boeken.

Koninklijke Burgers’ Zoo

Koninklijke Burgers’ Zoo, 13 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 16 minuten rijden.

Burgers’ Zoo is geopend op 30 maart 1913 als Faisanterie Buitenlust, daarna sinds de oprichting vernoemd naar de oprichter Johan Burgers. Bekend om zijn gedurfde vernieuwingen en de natuurlijk omgeving voor zijn dieren. Koninklijke Burgers’ zoo is altijd een familiebedrijf gebleven.

Openluchtmuseum, 13 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 16 minuten rijden.

Op 24 april 1912 is het Openluchtmuseum geopend. Sinds die tijd vertelt het museum verhalen over het dagelijkse leven van gewone Nederlanders.  

Sonsbeekpark, 18 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 19 minuten rijden.

Park Sonsbeek bestaat als landgoed 250 jaar. Baron Van Heeckeren heeft verschillende landgoederen samengevoegd tot Park Sonsbeek. Honderd jaar geleden in 1899 werd het een openbaar park.
Het is een mooi wandelgebied met daarin het watermuseum, De Witte Vila, de Molenplaats en de Witte watermolen.

Gelredome, 17 km van Hotellerie het Wapen van Athlone, 20 minuten rijden

Heuven is een landgoed van ongeveer 100 hectare in de gemeente Rheden in Gelderland en GelreDome is een multifunctioneel stadion in Arnhem-Zuid. Het stadion dankt zijn naam aan het vroegere hertogdom Gelre. Sinds 25 maart 1998 is het de thuisbasis van voetbalclub Vitesse. Ook vinden hier vele evenementen en concerten plaats.